Thursday 28 October 2010

Αδιαφορούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους οι χρήστες κινητών

28 October 2010

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν υπολογιστή γνωρίζουν ότι ένα πρόγραμμα antivirus είναι εκ των ων ουκ άνευ για την προστασία των δεδομένων. Ωστόσο, φαίνεται ότι η επαγρύπνηση του κοινού περιορίζεται στους υπολογιστές και δεν έχει περάσει ακόμα στο χώρο των κινητών τηλεφώνων, όπως προκύπτει από διεθνή έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Juniper Networks.
Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά. Από τα 6.000 άτομα που ρωτήθηκαν, το 70% είπε ότι

αποθηκεύει στο κινητό του κρίσιμα δεδομένα, όπως τραπεζικά στοιχεία, χωρίς να λαμβάνει κανένα απολύτως μέτρο προστασίας. Το εντελώς παράδοξο είναι ότι το 80% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν, υποστήριξαν ότι η ασφάλεια ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας στην αγορά του κινητού τους. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τους κινδύνους, αλλά επιλέγουν να μην ασχοληθούν ιδιαίτερα με το θέμα.
Η Juniper αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο οι απειλές για τα smartphones αυξήθηκαν σε απόλυτο αριθμό κατά 250%. Το 61% των απειλών είναι spyware που παρακολουθεί την επικοινωνία δεδομένων, ενώ το 17% είναι trojans που επιβαρύνουν το λογαριασμό με υπέρογκα ποσά.

Πηγή: Pc Magazine

No comments:

Post a Comment