Thursday 11 November 2010

Ειδικό αντιανταρτικό σώμα 50.000 ! ανδρών δημιουργεί η Τουρκία

11 November 2010

Η Τουρκία θα αναπτύξει στις κουρδικές περιοχές ένα ειδικό αντιανταρτικό σώμα με 50.000 άνδρες οι οποίοι θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίζουν ειδικά το PKK. Πρόκειται για επαγγελματίες που θα υπογράφουν συμβόλαιο με υψηλή για τα τουρκικά δεδομένα αμοιβή (κάπου 1000 ευρώ ο κάθε ένας) και η δημιουργία του σώματος θα περιλαμβάνεται σε ένα γενικότερο νέο πλαίσιο αντιμετώπισης των Κούρδων ανταρτών που εξορμούν κυρίως από το Βόρειο Κουρδιστάν.
Δηλαδή θα προστεθεί και ένα τρίτο σώμα μετά τον Στρατό και στην Στρατοχωροφυλακή, το οποίο θα είναι ειδικά εκπαιδευμένο στις αντιανταρτικές επιχειρήσεις και το οποίο θα συγκεντρώσει πολύτιμη εμπειρία που φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείται μόνο κατά των Κούρδων...
 
«Σε ένα πρώτο στάδιο» 50.000 άνδρες θα στρατολογηθούν για «τουλάχιστον τρία χρόνια» και »θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού αγώνα» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός. Θα χρησιμοποιούμν δικά τους μέσα (ελικόπτερα, οχήματα κλπ) μενώ σύνδεσμοί τους θα υπάρχουν στο Γενικό Επτελείο για καλύτερο συνδυασμό της δράσης τους.

Ο υπουργός, με τον όρο αντιτρομοκρατικό αγώνα, εννοεί τη μάχη που διεξάγουν οι δυνάμεις της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που η Τουρκία και αριθμός χωρών θεωρούν τρομοκρατικό κίνημα.

Τέλος, δεν διευκρινίστηκε το χρονικό πλαίσιο στο οποίο θα είναι έτοιμες και φυσικά σε «θέση μάχης» αυτές οι «δυνάμεις». 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



No comments:

Post a Comment