Thursday 18 November 2010

Kατάρρευση του συνοριακού συστήματος ασφάλειας στο Έβρο - Ένα σύνταγμα λαθρομεταναστών "εισβάλει" κάθε βδομάδα

18 November 2010

Πλήρης αποτυχία καταγράφεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επιχείρηση του ειδικού τμήματος της FRONTEX στο νομό Έβρου, καθώς όχι απλά δεν έχει μειωθεί το κύμα των λαθρομεταναστών που «εισβάλουν» καθημερινά στην χώρα, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί! Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη παράνομη εισροή ξένων πολιτών στη χώρα από την εποχή του Β’Π.Π.! Και χωρίς να έχουμε πόλεμο... Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή μπήκαν από το ποτάμι 643 άνθρωποι!
 Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες είχαν μπει 74! Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου.

Κάθε χρόνο, δηλαδή, προστίθεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων.

Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματικός του Στρατού μονάδας του Έβρου στο defencenet.gr «Μέρα και νύχτα περνούν το ποτάμι κατά εκατοντάδες. Τους βλέπουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε αρμοδιότητα. Σε μία επιθεώρηση τομέα πριν μια εβδομάδα μέτρησα πάνω από εκατό από δαύτους που μέσα στη νύχτα κινούνταν ανάμεσα σε δύο προκεχωρημένα φυλάκια ελάχιστων Ελλήνων στρατιωτών.>>




Πράγματι από το ΓΕΣ "σηκώνουν τα χέρια" αφού δε μπορούν να κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν από το παλιρροϊκό κύμα που κατακλύζει τα ανατολικά σύνορά μας σε απανάληψη των μεγάλων μεταναστεύσεων άλλων εποχών.
Πέρα από τις διαπιστώσεις της τεράστιας «μαύρης τρύπας» στην ασφάλεια της χώρας το το πρέπει να γίνει σε επίπεδο αποτελεσμάτων είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Η περίφημη «επιτυχία της FRONTEX» στα νησιά του Αιγαίου αποδείχθηκε ότι οφειλόταν απλώς στο γεγονός ότι οι Τούρκοι παρακρατικοί που ελέγχουν το δουλεμπόριο, άλλαξαν δρομολόγιο και «βρήκαν τις άκρες μεταξύ των Τούρκων αξιωματικών της 1ης Στρατιάς» οι οποίοι κερδίζουν διπλά: Ειπράττουν τεράστια ποσά, όπως αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και καθημερινά «βομβαρδίζουν» την αντίπαλη αμυντική διάταξη με το υπέρτατο όπλο: Άοπλους ανθρώπους...

defencenet.gr




 

No comments:

Post a Comment