Wednesday 12 October 2011

Financial Mirror: «Η Κύπρος πρόκειται να γίνει το πλουσιότερο κράτος στην Ευρώπη»


H Κύπρος πρόκειται να γίνει το πλουσιότερο κράτος στην Ευρώπη μόλις αρχίσει να εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Mirror επικαλούμενη δηλώσεις του καθηγητή χημικής και βιομοριακής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Χιούστον Μιχάλη Οικονομίδη.
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Μ. Οικονομίδης σε συνέδριο με θέμα «Maritime Cyprus 2011». Ο Έλληνας καθηγητής δήλωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η δημιουργία ενός φορέα είναι απαραίτητη για το συντονισμό όλων εκείνων των ενεργειών για την οικονομική εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων του φυσικού αερίου.
Σε ερώτηση εάν η Κύπρος μπορεί να μεταβληθεί σε..

ενεργειακό κόμβο, ο Μ. Οικονομίδης απάντησε θετικά σημειώνοντας ότι η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου για την Ευρώπη πρόκειται να είναι πολύ σημαντική.
Στο λόγο που εκφώνησε ο Έλληνας καθηγητής δήλωσε ακόμη πως τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ πρόκειται να αυξήσουν το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά τουλάχιστον 70% κάνοντας τη χώρα την πλουσιότερη στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να εξαρτά την παραγωγή ενέργειάς του από τους υδρογονάνθρακες και στα επόμενα χρόνια καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική στο προσεχές μέλλον.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment