Sunday 6 November 2011

Ο Παπανδρέου φοβόταν πραξικόπημα και ζήτησε δημοψήφισμα


Σύσσωμος ο γαλλικός τύπος δίνει μία νέα διάσταση στο θέμα του δημοψηφίσματος καθώς με δημοσιεύματά τους υποστηρίζουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πήρε αυτή την απόφαση, καθώς φοβόταν ότι θα γίνει πραξικόπημα, όπως γράφουν σήμερα οι εφημερίδες Monde και Liberation. Μάλιστα ο Γάλλος δημοσιογράφος και συνεργάτης της Liberation, Jean Quatremer, ανέφερε συγκεκριμένα στο twitter του ότι o Παπανδρέου στο δείπνο της Τετάρτης δικαιολόγησε το δημοψήφισμα στους Ευρωπαίους ηγέτες λέγοντας ότι το έκανε για να αποφύγει τον κίνδυνο πραξικοπήματος. Να σημειωθεί ότι..

ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ήταν παρών στις Κάννες σε όλες τις ενημερώσεις και είναι εξειδικευμένος στα ευρωπαϊκά θέματα στη Liberation.

Monde: Ο Παπανδρέου προσπάθησε να αποφύγει στρατιωτικό πραξικόπημα
Η εφημερίδα Monde μιλά ανοιχτά στο άρθρο της για το φόβο πραξικοπήματος στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Στηρίζει το δημοσίευμά της στο γεγονός ότι ο ελληνικός στρατός είναι υπεράριθμος και από τους μεγαλύτερους όπως γράφει χαρακτηριστικά στην Ευρώπη και πως μετά τις περικοπές στους μισθούς του προσωπικού υπάρχει αναβρασμός στο στράτευμα. Στην ιστορία αυτή έρχεται να «δέσει» και το ΚΥΣΕΑ που έγινε την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην Ελλάδα και μας «πετροβολούσαν» εχθροί και φίλοι για το δημοψήφισμα. Οι καρατομήσεις των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και η «βουτιά» στην επετηρίδα αποδόθηκαν από τον πρωθυπουργό στην πιθανή εκδήλωση πραξικοπήματος.

No comments:

Post a Comment